کک و مک به خال های ریز قهوه ای گفته می شود که بر روی تمامی نواحی بدن به ویژه بر روی صورت، سینه و پشت دست ها دیده می شود. این لکه های مزاحم، همیشگی نیستند و در طول زمستان تعداد آن ها کم می شود البته محو نمی شوند. لازم است بدانید که پس از 400 سالگی، به طور کامل این خال های ریز حذف می شوند ولی مسلما وجود آن ها تا قبل از این سن برای افراد آزار دهنده است و تمایل دارند که به بهترین روش ممکن بتوانند کک و مک ها را درمان کنند. در ابتدا لازم است بدانیم که چه عواملی بر بروز این بیماری پوستی موثر است تا از آن پیشگیری کنیم و سپس سراغ درمان برویم.
این بیماری در اثر تجمع ملانین که رنگدانه پوست است ایجاد می شود حال عوامل مختلفی می تواند بر تجمع ملانین موثر باشد و حتی میزان آن را تشدید کند:
1 – عوامل ژنتیکی و توارثی
2 – بیماری های پوستی که سبب افزایش حساسیت پوست نسبت به اشعه ماورابنفش می شود.
3 – قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب
ملانین، رنگدانه پوست است که سبب رنگی شدن بدن می شود حال زمانی که بدن بدون کرم ضد آفتاب در معرض آفتاب قرار گیرد، پوست برای این که بتواند از خود محافظت کند ملانین بیشتری تولید می کند که تجمع ملانین سبب ایجاد کک و مک می شود.
لازم است بدانید که افرادی که به این عارضه پوستی مبتلا هستند به هیچ وجه نباید پوست خود را به طور مستقیم در معرض تابش نور قرار دهند زیرا رنگ کک و مک ها تیره تر می شود.
همان گونه که گفتیم، عامل اصلی این بیماری، تولید زیاد ملانین در نقاطی از بدن است. حال زمانی که از لیزر استفاده می شود، پالس های نوری لیزر به رنگدانه ها تابیده و آن ها را به ذرات ریز تبدیل می کند پس از آن باید از روی پوست لایه برداری نمود تا این رنگدانه های اضافی از روی پوست برداشته شوند. در استفاده از لیزر برای درمان کک و مک پوست، فرد باید متناسب با نظر پزشک، 5-4 جلسه مراجعه کند و در هر جلسه مدت زمان اعمال لیزر درمانی، به مهارت پزشک معالج و شدت حضور کک و مک ها بستگی دارد.
منبع: درمان کک و مک به کمک لیزر